Heraklion Kreta
 Kreta District Heraklion
 Kreta Heraklion stad
 Kreta Populaire plaatsen
 Kreta Bezienswaardigheden
 Kreta De betere stranden
 Kreta Musea in Heraklion
 Heraklion Kreta Vakanties Overzicht vakanties

Chania Kreta
 Kreta District Chania
 Kreta Chania stad
 Kreta Populaire plaatsen
 Kreta Bezienswaardigheden
 Kreta De betere stranden
 Kreta Musea in Chania
 Chabia Kreta Vakanties Overzicht vakanties

Rethymnon Kreta
 Kreta District Rethymnon
 Kreta Rethymnon stad
 Kreta Populaire plaatsen
 Kreta Bezienswaardigheden
 Kreta De betere stranden
 Kreta Musea in Rethymnon
 Rethymnon Kreta Vakanties Overzicht vakanties

Lassithi Kreta
 Kreta District Lassithi
 Kreta Agios Nikolaos
 Kreta Populaire plaatsen
 Kreta Bezienswaardigheden
 Kreta De betere stranden
 Kreta Musea in Lassithi
 Lassithi Kreta Vakanties Overzicht vakanties

Rethymnon stad

Opschriften en munten met symbolen uit de zee. schrijvers en archeologische vondsten getuigen van het bestaan van de oude stad met de naam «Rithymna». De precieze plaats blijft onbekend hoewel sommigen geloven dat het zich op de heuvel van Paleokastro bevond, daar waar tegenwoordig het venetiaanse fort staat. De nederzetting die geleidelijk werd gevormd op het kleine schiereiland speelde tot de komst van de Venetianen een onbelangrijke rol. Zij versterkten de nederzetting en gaven hem de naam Castel Vecchio. Daarna volgde de bouw van de stadsmuur volgens het ontwerp van de architect Michele Sanmichleli. Vervolgens werd de muur vernietigd door de inval van de piraat Chairendin Barbarossa in 1571. De bouw van het Fortezza in Rethymno begon in 1573 en bestempelt de definitieve vestiging van de Venetianen. In deze fase worden luxe publieke en particuliere gebouwd en krijgt de stad, naar venetiaanse standaarden, een centraal plein, een Gilde van de Edelen, fonteinen zoals de Rimondi, een grote zonnewijzer, een centrale straat en kleine zijstraatjes die naar heiligdommen, kloosters, herenhuizen en eenvoudige woningen leidden.

Rethymnon havenRethymnon strand

Behalve de stranden. de uitstapjes in de natuur. het lekkere eten en de tsikoudia, biedt Rethymno het hele jaar door vermaak, amusement en festivals. Hoogtepunt van de zomerevenementen is het Renaissance Festival dat georganiseerd wordt vanaf 1987 om de kretenzische maar ook de europese Renaissance in het licht te stellen. Bijna alle voorstellingen worden gegeven in het theater "Erofili" in het fortezza. Het is heerlijk om op zomeravonden de paden naar de vesting omhoog te lopen en om magische momenten te beleven met theater. dans en muziek. In de winter leeft Rethymno op het ritme van het carnaval. Het is het grootste carnaval van Kreta. en behalve de grote optocht op de laatste zondag. vindt een reeks evenementen plaats tijdens de gehele periode van het Carnaval. De inwoners van Rethymno zetten hun beste beentje voor wat betreft creativiteit en steken veel tijd in de voorbereiding van het carnaval. zij herbeleven hun kinderjaren en feesten bijna dagelijks op de meest gekke partijen. Meer dan 4.000 verklede mensen die de laatste maanden koortsachtig werken laten tijdens de grote carnavalsoptocht hun kostuums en hun wagens zien ... De dag na het carnaval. de eerste maandag van het vasten, speelt zich af op het platteland. Unieke gebruiken herleven in de pittoreske dorpen van Rethymno en iedereen wordt uitgenodigd om een onvergetelijke dag te beleven:
spelletjes, evenementen en satire zoals het «ontvoeren van de bruid», «Kandis». «Moutzouroma» d.w.z. het maken van zwarte strepen op andermans gezicht. in combinatie met goede wijn en klanken van de lier vormen het beste recept voor een onvergetelijke ervaring.

Bron: Brochure Rethymno Kreta - Commissie voor toerisme promotie van het district Rethymno


Last minutes Kreta