Heraklion Kreta
 Kreta District Heraklion
 Kreta Heraklion stad
 Kreta Populaire plaatsen
 Kreta Bezienswaardigheden
 Kreta De betere stranden
 Kreta Musea in Heraklion
 Heraklion Kreta Vakanties Overzicht vakanties

Chania Kreta
 Kreta District Chania
 Kreta Chania stad
 Kreta Populaire plaatsen
 Kreta Bezienswaardigheden
 Kreta De betere stranden
 Kreta Musea in Chania
 Chabia Kreta Vakanties Overzicht vakanties

Rethymnon Kreta
 Kreta District Rethymnon
 Kreta Rethymnon stad
 Kreta Populaire plaatsen
 Kreta Bezienswaardigheden
 Kreta De betere stranden
 Kreta Musea in Rethymnon
 Rethymnon Kreta Vakanties Overzicht vakanties

Lassithi Kreta
 Kreta District Lassithi
 Kreta Agios Nikolaos
 Kreta Populaire plaatsen
 Kreta Bezienswaardigheden
 Kreta De betere stranden
 Kreta Musea in Lassithi
 Lassithi Kreta Vakanties Overzicht vakanties

Bezienswaardigheden district Lassithi

De Lassithi hoogvlakte: In het westen ligt het Dikti gebergte, met als hoogste punt Dikti (2148 meter). Tussen de bergtoppen ligt op 800 meter hoogte de Lassithi hoogvlakte, bekend om de vele windmolens. Hier bevindt zich ook de Dikti-grot die volgens een legende de geboorteplaats van Oppergod Zeus was.

Spinalonga: Het voormalige Lepra-eiland Spinalonga trekt elke zomer weer veel toeristen. Het is met de boot te bereiken vanaf het gezellige plaatsje Elounda. Toen de Turkse dreiging in de 16e eeuw steeds groter werd, hebben de Venetianen hier een machtige vesting gebouwd. Pas in 1715 namen de Turken deze vesting over en in 1903 moesten zij weer vertrekken. Vanaf die tijd werd het ingericht als leprozenkolonie.

Het Vai-paradijs: Een voor Griekenland uniek palmenbos en een prachtige blauwe zee geven Vai het uiterlijk van een paradijs. De naam komt van "vaia", wat in de taal van het volk palmtak betekent. Het bos is zeer oud, wat blijkt uit kunstuitingen van het Minoïsche Kreta. (palm van Theofrastos) Het palmbos dat een trekpleister voor vele bezoekers is tegenwoordig beschermd gebied.

Het meer van Agios Nikolaos: Agios Nikolaos doet vooral zo prachtig aan door het door hoge rotswanden omklemde binnenmeertje "Voulismeni", dat tussen1867 en 1871 via een kanaaltje verbondenwerd met de haven. Er wordt door veel Grieken beweerd dat dit meertje bodemloos zou zijn (in ieder geval erg diep), er mag ook niet in het meertje gezwommen worden.Last minutes Kreta