Heraklion Kreta
 Kreta District Heraklion
 Kreta Heraklion stad
 Kreta Populaire plaatsen
 Kreta Bezienswaardigheden
 Kreta De betere stranden
 Kreta Musea in Heraklion
 Heraklion Kreta Vakanties Overzicht vakanties

Chania Kreta
 Kreta District Chania
 Kreta Chania stad
 Kreta Populaire plaatsen
 Kreta Bezienswaardigheden
 Kreta De betere stranden
 Kreta Musea in Chania
 Chabia Kreta Vakanties Overzicht vakanties

Rethymnon Kreta
 Kreta District Rethymnon
 Kreta Rethymnon stad
 Kreta Populaire plaatsen
 Kreta Bezienswaardigheden
 Kreta De betere stranden
 Kreta Musea in Rethymnon
 Rethymnon Kreta Vakanties Overzicht vakanties

Lassithi Kreta
 Kreta District Lassithi
 Kreta Agios Nikolaos
 Kreta Populaire plaatsen
 Kreta Bezienswaardigheden
 Kreta De betere stranden
 Kreta Musea in Lassithi
 Lassithi Kreta Vakanties Overzicht vakanties

Bezienswaardigheden district Rethymnon

Het district Rethymno, gelegen tussen Chania en Heraklion. grenst in het noorden aan de Kretenzische Zee en in het zuiden aan de Libysche Zee.
De gelijknamige pittoreske hoofdstad Rethymno is gebouwd op het schiereiland aan de noordkust en heeft zich parallel met het prachtige 13 kilometer lange zandstrand ontwikkeld. Talrijke morfologische tegenstellingen sieren het bergachtige landschap van het district: indrukwekkende kloven, talrijke grotten, begroeide valleien, kleine rivieren. In het ruige landschap van het binnenland heersen de volgende bergketens: in het oosten de statige Psiloritis of Idaberg van de Oude Grieken met de heilige grot van Zeus, in het zuidwesten de bergketen van Kedros die met de Psiloritisberg de prachtige Amarivallei begrenst. In het noordoosten de Kouloukonas of Talaiagebergte, ten zuiden van de stad Rethymno het Vryssinasgebergte en in het zuidwesten de Krioneritis. Vooral langs de noordkust strekken valleien zich uit tussen de bergketens. Daar zijn, evenals in het zuiden, talrijke prachtige zandstranden te vinden met kristalhelder water. Het «gematigde middellandse zee» klimaat met de hete zomers en de vele regenbuien garanderen ideale temperaturen van 14 graden Celsius in de winter tot 29 graden Celsius in de zomer. Een enkele keer tijdens een seizoenswisseling raakt het milde klimaat van slag door een ruige noordenwind en een warme trage zuidenwind.

De zeldzame natuurlijke schoonheid, de unieke gebieden met een prachtige natuur, de archeologische vindplaatsen, de kerken en de kloosters sieren royaal de binnenlanden van Rethymno. Het district biedt onuitputtelijke mogelijkheden voor verrassende uitstapjes in interessante traditionele dorpen. Venetiaanse ruines wekken uw verbazing in Maroulas, Chromonastiri, Moundros, Monopari, Amnatos, terwijl traditionele dorpen zoals Garazo, Spili en Anogia u de gebruiken, gewoonten en tradities laten zien die onveranderd zijn gebleven door de jaren heen. Het district telt rond de 850 grotten. De belangrijksten zijn die van de Ideon Andron, Melidoni, Sfendoni en Gerani en zijn van groot archeologisch, historisch en volkskundig belang. Kloven met een bijzondere schoonheid doorkruisen de bergketens van het district: de Kourtaliotiko, de Kotsifou, de Patsos, de Prasses, en de Arkadiotiko zijn enkele van deze kloven. Rethymno is een gebied vol variatie met wilde berglandschappen, vruchtbare valleien, imposante rotsachtige kuststreken en uitgestrekte zandstranden. Elke plaats heeft een landschap met een ongekende schoonheid: het Meer van Preveli, de bronnen van Argyroupoli, de hoogvlakte van Nida, stranden aan de noord- en zuidkust. Het religieuze aspect is overal duidelijk aanwezig: sobere afgelegen kerkjes en iconostasen, schilderachtige byzantijnse kerken en prachtige historische kloosters.

Links:

Rethymnon (www.grieksegids.nl)
Rethymnon.gr

Bron: Brochure Rethymno Kreta - Commissie voor toerisme promotie van het district RethymnoLast minutes Kreta